Advies nodig?

  • Ruim 40 jaar specialist in verlichtingsonderhoud
  • Financieel gezond familiebedrijf
  •  Persoonlijk, deskundig advies
  • Scherpe prijzen en levering uit voorraad

Halogeen

Bestel direct uw halogeen verlichting

Het sprankelende en vaak ook warme effect van een halogeenlamp zijn twee voor de hand liggende redenen om te kiezen voor dit type lamp. De aanzienlijke langere levensduur en hogere lichtopbrengst ten opzichte van gloeilampen mag vanzelfsprekend ook niet vergeten worden. Halogeenlampen zijn in talloze uitvoeringen leverbaar en de compacte afmetingen maken het mogelijk om bijzondere armaturen toe te passen.

Halogeen verlichting en omgevingstemperatuur

Bij halogeenlampen is het belangrijk om rekening te houden met de omgevingstemperatuur en de voedingsspanning. Uiteraard mag de omgevingstemperatuur niet te hoog zijn, al is het alleen maar vanwege het brandgevaar. Maar een veel te lage omgevingstemperatuur is ook niet goed, omdat het interne halogeen cyclus normaliter pas bij hoge temperaturen efficiënt verloopt (uiteenlopend van 2400°C tot wel 3200°C). Ook het toepassen van sterk gedimde halogeenlampen voorkomt dat de optimale bedrijfstemperatuur bereikt wordt. Bij het vervangen van de lamp dient de juiste voedingsspanning geselecteerd te worden.

Uitgebreid assortiment halogeenlampen

Er zijn halogeen lampen geschikt voor 230V en uitvoeringen die via een transformator op een lagere spanning van 6, 12 of 24 V worden aangesloten.

Scroll To Top