KuiperDonse (specialist in foliedruk en pregen) in Utrecht is daar een mooi voorbeeld van. 

KuiperDonse heeft GRB Verlichting gevraagd om de huidige verlichting om te zetten naar LED verlichting. De opdracht daarbij was duidelijk; energie besparen en het lichtbeeld verbeteren tegen een aanvaardbare investering. 

Een opname op locatie maakte duidelijk dat dit goed mogelijk was. De conventionele TL armaturen in de hal waren in goede staat en konden worden voorzien van LEDtubes. Ook in de kantoren en algemene ruimten kon met retrofit oplossingen de verlichting omgezet worden naar LED verlichting.

In de hal zijn de 58W TL lampen vervangen voor 24W LEDtubes van Philips uit de 'ultra output' serie. Dit zijn hoge lichtopbrengst LED TL lampen ontwikkeld voor gebruik op hoogte. Voor de kantoren zijn LEDtubes uit de 'high output' serie gebruikt en Philips CorePro LED PLC vervangers.

Zowel op kantoor als in de hal is overleg met de opdrachtgever lichtkleur 4000K toegepast (friswit licht).

Het resultaat

Binnen één dag (en net voor de donkere tijd van het jaar) is het gehele bedrijfspand omgezet naar LED verlichting. Het energieverbruik van de verlichting is met 65% verminderd en het lichtbeeld verbeterd. 

Uiteraard weten wij ook dat elke situatie anders is, maar wij willen aangeven dat vaak met eenvoudige oplossingen heel snel goede resultaten zijn te boeken!