In onze vorige nieuwsbrief hebben wij u met onze ‘productwijzer’ geprobeerd wegwijs te maken in het grote aanbod van LED TL lampen. Daar hebben wij veel leuke reacties op mogen ontvangen. Ook hebben wij diverse aanvragen van klanten ontvangen om hen te adviseren in de overstap naar LED verlichting.

Inmiddels zijn wij een maand verder en is er al weer het nodige veranderd in verlichtingsland. Wij brengen u graag op de hoogte. 

Philips LED TL Sensor, alleen volop licht als het nodig is

Philips komt met een nieuwe serie LEDtubes die voorzien zijn van een interne microwave sensor. Bij geen beweging zal de Philips LEDtube sensor op 20% ‘spaarstand’ staan. Detecteert de sensor beweging? Dan zal de lamp direct naar 100% van zijn lichtniveau gaan.

Vooralsnog zijn deze Philips LEDtubes alleen leverbaar voor TL armaturen met een conventioneel voorschakelapparaat (ook wel ‘conventionele ballast’) genoemd. Deze herkent u aan de losse TL starter die deze armaturen altijd hebben.

De Philips LEDtube met sensor is verkrijgbaar als vervanger voor de 36W (1200mm) en 58W (1500mm) TL lampen.

De overstap naar LED TL lampen is voor deze armaturen heel eenvoudig. U hoeft alleen de TL lamp en de starter te vervangen door de LED TL lamp en meegeleverde LED starter en u gaat direct besparen. Met de LED TL sensor kunt u nu uw oude armatuur eenvoudig aanpassen in een armatuur die schakelt op beweging.

Daarbij maken wij wel altijd een goede afweging of het bestaande TL armatuur nog in dusdanig goede staat is om er een LEDtube in te plaatsen. Is de behuizing, bedrading en/of kap verouderd dan is het vaak een betere oplossing om het armatuur geheel te vervangen, in dit geval door een LED armatuur voorzien van interne sensor.

Bent u benieuwd of de Philips LEDtube sensor voor uw toepassing geschikt is? Wij adviseren u graag. Met onze vrijblijvende ‘LED TL lamp check’ bepalen wij samen met u welke LED oplossing het meest geschikt is.