Duurzaamheid

Lampen vervangen is een simpele manier om te werken aan duurzaamheid. De oude TL lampen in de parkeergarage moesten op termijn allemaal vervangen worden. In plaats van iedere TL lamp apart te vervangen wanneer deze kapot zou gaan, is ervoor gekozen om alle lampen in één keer te vervangen door duurzame ledverlichting. Dankzij de nieuwe, duurzame verlichting, wordt er per lamp bijna 40 watt minder verbruikt. De werkzaamheden die GRB voor het Sint Antonius heeft uitgevoerd leveren een dubbel voordeel op, want naast de verduurzaming van de verlichting, is er ook sprake van onderhoudsreductie.

Slimme verlichting

Op het parkeerdek zijn er tevens 28 straatlantaarns van 100W vervangen voor slimme LED armaturen. Deze armaturen zijn voorzien van sensoren die met elkaar in een mesh netwerk zijn verbonden. Bij schemering schakelen de LED armaturen in en gaan op laag vermogen branden. Zodra een auto het parkeerdek opdraait of een bezoeker het parkeerdek oploopt, geeft de dichtstbijzijnde sensor het signaal door aan de overige armaturen en gaan alle armaturen naar 100% lichtopbrengst. Het resultaat; de verlichting brandt alleen op vol vermogen wanneer dit nodig is. Dit zorgt voor een besparing van 90% op het energieverbruik en verlaagt de lichthinder voor omwonenden in Leidsche Rijn.  

Vlekkeloze samenwerking

De samenwerking tussen het Sint Antonius en GRB verliep vlekkeloos. De samenwerking was gemakkelijk en alle werkzaamheden werden naar wens uitgevoerd. De vervanging van de verlichting is volledig in samenspraak met de beveiliging van de parkeergarage gegaan. Doordat GRB snel heeft gewerkt en goed communiceerde wanneer er op welke plaats lampen werden vervangen, is er geen last ondervonden van het feit dat GRB aan het werk was in de parkeergarage terwijl deze gewoon in gebruik was.

Esthetisch voordeel

Werken aan duurzaamheid is belangrijk en wenselijk. Maar het resultaat van de werkzaamheden die GRB voor het Sint Antonius heeft uitgevoerd, is niet alleen terug te zien in de kosten. De uitstraling van de parkeergarage en het parkeerdek is aanzienlijk veranderd sinds de ledverlichting is geplaatst. Waar TL lampen na verloop van tijd vervagen in kleur en dof worden, heeft de nieuwe verlichting éénzelfde, heldere kleur. Het is een monogaam geheel dat er netjes uitziet. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook op het gebied van esthetiek leveren de werkzaamheden een prettig en mooi resultaat op.

Toekomstige werkzaamheden

Het Sint Antonius is tevreden over het werk dat GRB in de parkeergarage en op het parkeerdek heeft verricht. Er staan meer werkzaamheden op stapel: in de zomer van 2020 worden de straatlantaarns van het grote parkeerterrein aan de achterzijde van het ziekenhuis vervangen. Ook hier worden slimme LED armaturen geplaatst. Wederom een stap in duurzaamheid waarbij er alle vertrouwen is in opnieuw een goede en prettige samenwerking met GRB.

Doe de LED-Scan

Laat voor 17:00 uw gegevens achter en u wordt morgen teruggebeld. Meer informatie

In het nieuws

   Doe de LED-Scan
Laat voor 17:00 uw gegevens achter en u wordt morgen teruggebeld. Meer informatie