Tijd voor verduurzaming

Het hoofdkantoor van Intratuin zit al 20 jaar gevestigd in hetzelfde pand in Woerden. Nooit is er structureel iets aan alle verlichting in het gehele pand gedaan. Meer en meer armaturen gingen kapot en ieder lampje apart vervangen was geen duurzame en efficiënte optie. Daarom besloot Intratuin om met Van den Pol en dochteronderneming GRB Verlichting om tafel te gaan zitten en een plan te maken om de verlichting te vernieuwen en energiezuiniger te worden.

Nieuwe verlichting

De oude verlichting is vervangen voor energiezuinige verlichting. Intratuin verwacht minder energieverbruik in het gehele pand. Bovendien is het licht aangenamer om in te werken. Waar het oude licht gelig en niet altijd helder was, zorgt de nieuwe verlichting voor prettig verlichte ruimtes waarin in goede concentratie gewerkt kan worden.

"Alle verlichting is in één keer vervangen. De komende tien jaar hebben we daar geen omkijken meer naar."

- Arie Breedveld

Werken in coronatijd

Het project werd opgepakt in coronatijd. Een gekke tijd, maar de timing kwam eigenlijk goed uit. Omdat er weinig mensen op kantoor waren, was afstand houden voor de medewerkers van GRB geen enkel probleem. Bovendien hadden de medewerkers die normaal gesproken op het hoofdkantoor van Intratuin werken geen last van de werkzaamheden, omdat zij vrijwel allemaal thuis werkten. Vanwege dit gebrek aan medewerkers op kantoor kon bovendien de stroom kon zonder problemen uitgeschakeld worden wanneer dat nodig was. GRB Verlichting heeft in drie weken tijd alle verlichting kunnen vernieuwen.

Van inefficiënt naar optimaal werken

Verlichting die niet optimaal werkt, is niet alleen storend, maar ook is het inefficiënt. Regelmatig kreeg Arie Breedveld, gebouw-/beurshalbeheerder van het hoofdkantoor, berichten van personeel dat er weer een lamp kapot was. Iedere lamp opnieuw vervangen kost veel tijd en is storend voor mensen die aan het werk zijn. Door alle verlichting in één keer te vervangen, heeft het hoofdkantoor van Intratuin de komende tien jaar geen omkijken meer naar de verlichting.

Plezierige samenwerking

De samenwerking tussen Intratuin en GRB Verlichting verliep zeer voorspoedig. Het project werd begeleid door Paul van der Maas, een geschikt projectleider die alles in goede banen leidde. Intratuin zegt tevreden te zijn over de vriendelijke en behulpzame medewerkers van GRB Verlichting. Waren er vragen? Dan werden deze gelijk opgepakt. GRB kwam met oplossingen waar dat nodig was, en het eindresultaat mag er zijn!

In het nieuws