Afgelopen week hebben we vijf verduurzamingsprojecten tegelijkertijd afgerond, voor verschillende gewaardeerde opdrachtgevers. We waren te gast bij de gemeenten Nieuwegein en Oudekerk a/d Amstel, de Universiteit Utrecht, een HEMA-filiaal en één van de Dirk-supermarkten. Er is hard gewerkt met prachtige resultaten!

Dirk van den Broek – Sloterkade Amsterdam

GRB Verlichting mocht het gehele filiaal van Dirk van den Broek aan de Sloterkade in Amsterdam voorzien van nieuwe LED-verlichting. Het is ons gelukt om binnen één week alle verlichting te vervangen, terwijl de winkel open was en zonder overlast voor het winkelend publiek. Met onze slimme oplossingen hebben we meer en beter licht gecreëerd in de hele winkel. 

Universiteit Utrecht – Bloembergengebouw

Deze week zijn wij ook gestart in het Bloembergengebouw van de Universiteit Utrecht. Een mooi project dat GRB Verlichting gezamenlijk met Van den Pol uitvoert. Alle verlichting in het gebouw wordt vervangen voor LED-verlichting, ook de noodverlichting. Tevens hebben wij voor de noodverlichting een nieuwe projectie gemaakt en plaatsen ze wij, waar nodig, extra noodverlichting bij.

Wat het project bijzonder maakt zijn twee grote laboratoriumruimten waar hele sterke magneten staan. Door middel van speciale steigerbouw halen wij alle bestaande TL-verlichting weg, en plaatsen LED-lichtlijnen die niet alleen veel meer licht geven maar ook onderhoudsvrij zijn.

Hema - Bergen op Zoom

Deze weken is GRB Verlichting daarnaast hard aan het werk om alle verlichting in de Hema-vestiging van Bergen op Zoom te vervangen voor LED-verlichting. Alle spots worden vervangen voor nieuwe LED-spots, TL-verlichting wordt omgebouwd naar LED-verlichting en de verlichting wordt opnieuw ingedeeld. Zoals bij alle Hema’s die wij ombouwen is het resultaat; meer licht, producten beter uitgelicht en het verbruik van de verlichting wordt met circa 65% teruggebracht.

Gemeente Nieuwegein – Parkeergarage Stadshuis

In opdracht van de gemeente Nieuwegein zijn we gestart met een mooi verduurzamingsproject. We hebben alle verlichting in de parkeergarage omgebouwd naar LED-verlichting. Op verzoek van de gemeente gaan wij circulair te werk, het bestaande TL-armatuur geven wij een tweede leven en wordt voorzien van LED-verlichting. Het doel van de gemeente Nieuwegein is energie besparen. En dat lukt! Het energieverbruik van de verlichting is met circa 60% teruggebracht. Door een heldere lichtkleur toe te passen is de garage ook nog eens enorm opgefrist.

Gemeentehuis Ouder-Amstel

Tot slot mocht GRB Verlichting deze week ook aan de slag voor gemeente Ouder-Amstel. We hebben de binnen- en buitenverlichting verduurzaamd en vervangen voor LED-verlichting. Ook zijn alle verlichtingsarmaturen in de gangen voorzien van sensoren die gezamenlijk een netwerk vormen en zorgen voor ‘follow-me’ verlichting. Daarmee heb je alleen 100% licht als je door de gangen loopt, bij geen beweging dimt alles weer rustig terug. Ook hebben wij de koepel van het gemeentehuis opnieuw uitgelicht met LED-schijnwerpers. Met geweldig resultaat; bijna 80% energiebesparing, en heel mooi licht.