Voldoen aan het energielabel

Veel mensen kennen het concept van het energielabel wel. Wist je ook dat de methode om dit energielabel toe te kennen, vanaf 1 januari 2021 verandert? Kantoren en utiliteitsgebouwen moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Is dit niet het geval, dan mag het gebouw niet meer als kantoor gebruikt worden. Wees voorbereid en zorg dus dat je voor 2023 laat controleren of je aan alle eisen voldoet! 

Ruim 40 jaar specialist

Persoonlijk advies

Scherp geprijsd

Wij gaan minimaal voor C!


Met het doorvoeren van één of meerdere erkende maatregelen op het gebied van de verlichting kunnen wij nagenoeg elk bedrijfspand naar energielabel C brengen.

Weten waar je aan toe bent


Met onze geavanceerde softwaretool (de CSR Manager) bepalen we welk energielabel behaald kan worden, en welke maatregelen daarvoor genomen moeten worden.

Ontzorgd van A tot Z


We nemen het energielabel serieus. Nadat de maatregelen zijn doorgevoerd zorgen wij er tevens voor dat het energielabel wordt opgenomen en afgemeld.

Nieuwe bepalingsmethode

De energieprestatie van een gebouw wordt vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. De methode is gebaseerd op de Europese CEN-normen. Deze methode is geschikt voor alle typen gebouwen: bestaande bouw, nieuwbouw, woningbouw en utiliteitsbouw. Een gebouw scoort op drie samenhangende indicatoren:

1. Hoeveel energie is er nodig voor een comfortabel binnenklimaat?
2. Hoe goed presteren de installaties in het gebouw, zoals de verwarming?
3. Hoeveel procent van de energie komt van natuurlijke bronnen zoals wind en zon?

Van C naar beter

GRB Verlichting ontzorgt u graag omtrent uw energielabel. Wij kunnen een inventarisatie maken en op basis daarvan adviseren welke maatregelen tot een beter energielabel zullen leiden. Vanzelfsprekend nemen wij de werkzaamheden en aanpassingen om tot een herzien en/of verbeterd energielabel te komen graag voor onze rekening. Naast snelle en duurzame mogelijkheden, zijn er soms ook subsidies en toeslagen van toepassing waar u gebruik van kunt maken. GRB Verlichting denkt graag met u mee en kan u hierin wegwijs maken. Tevens kunnen wij naast de werkzaamheden om tot een beter energielabel te komen, het label ook voor u afmelden en zorgen dat het wordt opgenomen.

Kennis en ervaring

GRB Verlichting weet door haar kennis en jarenlange ervaring precies wat er nodig is om het optimale resultaat te bereiken. We maken een inschatting van de werkzaamheden die nodig zijn om te voldoen aan een energielabel en behalen met minimale aanpassingen maximaal resultaat. GRB Verlichting was voor diverse klanten in staat een energielabel A-status te bewerkstelligen. 

Waarom GRB Verlichting?

Ruim 40 jaar specialist

GRB Verlichting verlicht al vele jaren de winkels in heel Nederland.

Persoonlijk advies

Bij ons bent u verzekerd van persoonlijk en deskundig advies van onze experts.

Scherp geprijsd

Onze producten zijn altijd scherp geprijsd en worden uit voorraad geleverd.

In het nieuws