Grootschalig project

Binnen de filialen van Praxis waren er al TL noodverlichtingsarmaturen. Sommige accupacks waren al aan vervanging toe. “We hebben Praxis geadviseerd om in alle filialen de oude TL-armaturen te vervangen door led armaturen”, aldus Tom Oudijk, relatiebeheerder bij GRB Verlichtingsonderhoud. “Wij vervangen de oude armaturen in het jaar dat de accupacks preventief vervangen moeten worden of als het armatuur kapot is, want nu zijn er nog veel oude armaturen in gebruik met een relatief dure accupack. Hierdoor bespaart Praxis niet alleen kosten op toekomstig energieverbruik, maar ook op de kosten van het vervangen van de accupack”, volgens Tom Oudijk. Tot nu toe zijn er al ruim 900 armaturen vervangen in verschillende filialen van Praxis. De komende tijd zullen er nog veel meer volgen.

Noodverlichting

De noodverlichting is al vervangen in Praxis filiaal Den Bosch. Er zijn in dit filiaal armaturen van Famostar uit verschillende productfamilies toegepast. Doordat het filiaal een hoog plafond heeft, is bij filiaal Den Bosch de Pro Plus geïnstalleerd. De armaturen van Pro Plus zijn geschikt voor hoogtes van 4 tot 11 meter. Ook is in het filiaal het Famostar vluchtwegaanduidingsarmatuur van Pro toegepast. Dit waterdichte armatuur is bestand tegen onverwarmde ruimtes, en dus ideaal voor het buitenportaal van Praxis.

“We hebben Praxis geadviseerd om in alle filialen de oude TL-armaturen te vervangen door led-armaturen. Hierdoor bespaart Praxis behoorlijk op toekomstig energieverbruik."

- Tom Oudijk

Compact en functioneel

Verder zijn er nog armaturen van de productfamilie Famostar Go! Toegepast, net zoals in alle andere filialen van Praxis. Volgens Tom Oudijk was dit geen moeilijke keuze: “Famostar is ons huismerk. Het biedt installatiegemak, er is een snelle levertijd en de armaturen hebben 10 jaar garantie mits ze goed zijn onderhouden. Er is specifiek voor Go! gekozen omdat het een mooi, compact armatuur is die standaard is voorzien van Flash Alert™.”  Door deze functie gaat het pictogram op het armatuur flitsen in geval van nood. Het armatuur trekt hierdoor extra aandacht bij een spanningsuitval. Mensen zijn dan sneller geneigd om de vluchtroute te volgen. Al met al is deze combinatie perfect voor een veilige ontruiming van grote gebouwen, zoals de filialen van Praxis.

In het nieuws